2014-10-17. HEM TILL GÅRDEN VISAS CA 03.45 PÅ NATTEN TILL DAGS DATO.

2014-10-17. HEM TILL GÅRDEN VISAS CA 03.45 PÅ NATTEN TILL DAGS DATO.

Natten till fredagen 2014 10 17 händer följande.

Jag hade tagit en kvällsmacka och en alkoholfri öl vid ca 20.00. Maria och jag gick och la oss ca 22.50. Eftersom jag hade tagit en öl på kvällen så somnade jag som en stock, det gör jag alltid efter att ha inmundigat nämnda dryck.

Klockan var ca 03.45 och jag sov som en stock, när plötsligt Maria reser sig upp på stört och ruskar på mig: "Peja, Peja det hör musik på full volym från vardagsrummet". Jag kom rätt snabbt till sans, trots den alkoholfria ölen  . Men Maria, det är någon som sitter och ser Hem till gården i vardagsrummet sa jag. från nyss nämnda rum hördes signaturmelodin till"Hem till gården"spelas på full volym.

Jag smög försiktigt iväg till vardagsrummet för att kolla vem som satt där och kollade på våran tv mitt i natten. I rummet fanns ingen. Däremot stod min Laptop och spelade upp "Hem till gården" på tv4 Play, med ljudsystemet på högsta volym. Eftersom inget satt och kollade så tyckte jag det vart lika bra att knäppa av. Och det hördes inte att någon opponerade sig. Emil, som låg på övervåningen och sov hade inte vaknat, kanske inte jag heller, om inte Maria väckt mig.

När jag kom tillbaka till sängen så frågade Maria mig flera gånger om varför tv4 Play startat. Men jag hade inget svar. Det lustiga i sammanhanget är att dagen före hade jag läst att det var 42 år sedan på dagen den 16 oktober som HTG sändes första gången. Jubileum i vårt vardagsrum kanske?

Ni har kanske läst här på min webb att samma sak hände i vår källare för ganska exakt ett halvår sedan. då var det dansmusik, Sten & Stanley.

Jag kollade med Erik om han hade någon logisk förklaring till det inträffade. det hade han inte.

Så var det med det, får vi se vad som spelas nästa gång