Min blogg.

Lördag 25/2, söndag 26/2, måndag 27/2, tisdag 28/2

Tjenare eventuella bloggläsare!

Jag har inte skrivit på några dagar nu, så då blir det lite tillbakablick.

Lördag 25/2-12.

Har sovit i sängen hela natten, ganska bra. Steg upp ca. 06:30. Hämtade och läste tidningen. Den kommer mellan 02:00 - 02:30. Den tidigaste tidning jag varit med om. Men det är bra när jag inte kan sova. "Sorterade" lite grejor i garaget. Gick och pratade med min bror Sivert. På eftermiddagen sålde jag en bokhylla till en granne. Min son Erik fick hjälpa till att bära, eftersom mina knän inte bär så bra. Hylla hämtades i Grötlingbo och jag fick en radio för transporten, en AGA Baltic 251. Körde samtidigt ut 18 st. banankartonger till nämnda socken. Efter att vi ställt hylla på plats hos grannen så blev vi bjudna på kaffe hos en annan granne. Väldigt trevligt. Jag fick en getingfälla i färgat glas av honom. Och förrän jag gick därifrån så hade jag köpt ett slagbord. Detta var ungefär vad, en för mig, trevlig lördag kan handla om. På kvällen åt vi ugnsbakad fisk och potatisgratäng som min sambo Maria hade lagat till, jättegott.

Söndag 26/2-12.

Har sovit i sängen även denna natt. Steg upp 04:45 och färdigsoven. På eftermiddagen åkte Maria, Erik, Loke och jag till stranden vid Hoburgen. Helt otroligt, jag klarade att gå en halvtimme. Förmodligen sjöluftens påverkan. Sjöluften läker och helar. På kvällen kom en granne (ingen av dom från lördagen) och ville ha en tv installerad. Jag hade egentligen tänkt vila och koppla av med Aftonbladsläsning. Men det var ett uppdrag för Erik och mig, mest Erik. Jag bara kollar och kommenterar. Kvällen blev lugn.

Måndag 27/2-12.

Sovit i sängen i natt också, och ganska bra faktiskt. Tvättdag. Steg upp 05:45 och startade första maskin tvätt 06:00. Det blev sju maskiner idag, upphängt på tork. Blev fullt i tvättstugan. Tvätten, som nu torkat, från i torsdag blev hoplagd och instuvad med hjälp av Maria. Det blev också lite avräkning (räkningbetalning) och papperssortering.

Tisdag 28/2-12.

Maria jobbade första dagen efter en lång sjukskrivning. Annars hände inte så mycket. Emil (vår yngste son) hade en kompis här. Jag sorterade papper nästan hela dagen. Emil lagade lunch åt oss, köttbullar och Makaroner. Bra gjort Emil. Det blev som vanligt Lunch till "Hem till gården". Denna serie har jag följt sedan jag skadade ryggen sista gången 1997. På eftermiddagen solade jag i solariumet (ett litet halvkropps) och vred på NADEN på hög volym och kopplade av. På kvällen hade Maria lagat till Kyckling och ris. Väldigt gott.

Detta var allt för dessa dagar. Sköt om er läsare.


Källarstädning

Idag måste jag försöka att städa och plocka upp grejor i källaren,,,,,tänker jag. Den tanken har funnits länge. Men än så länge bara som tanke. Det är så mycket som kommer emellan,,,,eller som jag kanske prioriterar högre. Som till exempel att se Hem till gården. Emmerdale farm som serien heter på engelska. Jag har följt serien dagligen ( fem dagar i veckan) i stort sett sedan jag blev sjukskriven sista gången 1997. Nu har det nästan blivit en princip att se varje dag. Det sänds mitt i dagen och det är samtidigt en paus i vardagen och tid för vila samt lunch. Vad det gäller vilan så händer det tyvärr att jag somnar under programmets gång.

Tvätten igår blev klar och upphängd, sju maskiner. Måndagens tvätt blev upplockad, ihoplaggd och inhängd i skåp och lådor.

Fick ett telefon samtal igår ifrån Bro på norra Gotland. En som hade Radioapparater som han kanske ville sälja. Vi kom överens om att han skulle höra av sig när han funderat ett tag.

I onsdags fick jag in en gammal skylt som suttit i Hemse Hotell. Mässingsskylt med texten: " VAR GOD ANVÄND ASKKOPPARNA", i gammal stil. Från Hemse Hotell har jag många roliga minnen som kanske kommer att skrivas om här på min sida. Kanske inte alltid så barntillåtet, men roligt hade vi. Marianne på hotellet sa till oss ibland, men för det mesta med ett leende på läpparna.

Gällande inköp av grejor till min samling så brukar jag säga att: " Jag kan inte ge så mycket, men jag vårdar dom med kärlek".

Min värk i knäna har inte blivit bättre,,,,men källaren väntar. Får se hur det går.

Sköt om er och ha en bra dag.


Tvättdag och blåsväder

Inatt har det blåst ordentligt. Men kanske mest nu på morronen/förmiddagen. För en stund sen lät det som att det var någon plåt som slog emot på taket. Blir väl tvungen att gå ut och kolla, så det inte börjar regna in från taket. Det gjorde det i huset vi bodde förut. Från tak och vägg. I det, av oss, nytapetserade vardagsrummet regnade det in på väggen. Det var också en stor (uppemot en meter) fuktfläck i hallen nere. Och på toaletten på övervåningen var det stora svartmögelfläckar. Inget trevligt. Då har vi bättre här på nya stället, även om Gotlandshem snålar med värmen.

Idag är det tvättdag. Jag har lagt upp tvätten på två dagar i veckan. Mycket bättre än förut. Vi har egen tvättstuga i källaren så vi lägger upp det som vi vill. Det är källare under hela huset och den är välfylld med mina grejor. Nu senast med hyllor från Konsum, som jag skrev om igår. Nåväl, åter till tvätten. Jag har tvättdag måndagar och torsdagar. Tvätten från måndagen är torr på torsdagen och vice versa. Vilket innebär att det även blir hopläggning och sortering dessa dagar. Samt tillbakaläggning på respektive plats. I snitt blir det 6-7 maskiner/gång så dessa dagar är förbrukade.

Nu måste jag gå ner och lägga ihop tvätt.

Ha en bra dag, sköt om er alla eventuella läsare.


Hyllor från Konsum och bilproblem

Vilket väder. Inte roligt att vara utomhus. Klockan 08:00 idag var jag på Konsum i Hemse och hämtade hyllor och hyllplan, till min framtida Radioutställning. Gick rätt bra trots mina dåliga knän. När jag ändå var på Hemse så köpte jag olja till Marias 855:a. Fyllde på densamma när jag kom hem. Bilen startade, väldigt dåligt, gick ca 50 meter och stannade för gott. Regn, rusk, blåst och fram med startkablar, inget roligt alls. Övergav bilen och gick in o drack kaffe istället. Mycket bättre än att vara utomhus i denna väderlek. Efter mycket kraftigt övervägande och stor inbördes protest gick jag ut i ovädret igen. Då, till slut behagade bilen starta. Dock med hjälp av 740:s batteri. Vågade mig på att köra ut till Grötlingbo, tur och som jag hoppades, retur. Den gick inget vidare, men jag tog mig hem. Fort som attan in på parkeringen med eländet. Dags för en kopp kaffe igen i den "goda" värmen som Gotlandshem bjuder på.

Nu skall jag bara lasta av hyllorna, ut i regnet och stormen som kanske kommer. Dom har sagt till om upp till 22 m/s. Kanske mer i byarna. Inomhusväder således. Hoppas bara mina knän håller för hyllavlastning. Först måste jag dock städa upp i garaget. Och där finns "grajar" må ni tro.

Sköt om er, ni som eventuellt läser min blogg.


Äntligen blir det av att skriva

Nu är det ett tag sedan jag "började" denna blogg. Hade hoppats på att skriva lite varje dag. Men jag varken orkar eller hinner, mest det första kanske. Har väldigt ont i mina knän, mest vänsterknät. Jag brukar säga att Maria (min sambo) och jag kompletterar varandra rätt bra. Hon har opererat höger hand och har ont i densamma. Och jag har ont i vänster knä. Var hos läkaren för en vecka sen. Förmodligen inflammation i knämuskeln. Hon ville ordinera Dikoflenak, smärtstillande och inflammationshämmande läkemedel. Det var bara det att denna medicin har jag använt sedan 1997 och gör fortfarande. Ingen medicin blev det således. Kanske kan det hjälpa med sjukgymnastik, så jag fick ett telefonnummer till dito. Får se hur jag gör.

Ha en skön dag alla läsare (om någon läser) av denna blogg.

Choose language.

Bloggare

960126_10152136448246473_402222960_n
Peja

Bloggkalender

«februari 2012»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
272829

Senaste inläggen
Reseblogg 2015 10 02 fredag, dag 2.
Reseblogg 2015 10 01 torsdag, avresedagen.
Avslutning av Facebookkonto.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag 13 avresedagen, torsdag 27/11-14.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag tolv, onsdag 26/11. Biltema och några stationer.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag elva, tisdag 25/11. Hälsar på goda vänner i Norrköping samt lite stationsbesök.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag tio, måndag 24/11. Stationsbesök, långresa.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag nio, söndag 23/11. Bilvård, städ och tvätt.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag åtta, lördag 22/11. Bilvård och stationsbesök.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag sju, fredag 21/11. Besök hos vännerna Röös I Katrineholm. Erik fick ett väldigt positivt besked. Samt besök hos L-G i Sköldinge.

Senast kommenterade
2013 05 13. Webbsidejobb och vaktmästarbesök.
Glad och trevlig överraskning på OKQ8 macken i Hemse. Samt att min mor bytt bank vi 92 års ålder.
Tvätt och Helsingforskryssning
2012 10 02, tisdag. Hur mår jag egentligen?
Tillfällig pause
Fredag 2012 05 04. Dålig sömn, ICAhyllor i massor, Maria till doktorn, Emil lagar mat till mig och antennkabel.
Onsdag 29 Februari "skottdagen" 2012. Stereo och bord.

Arkiv
2015
2014
2013
2012
  •    Oktober
  •    September
  •    Maj
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari